Frequently Asked Questions

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende whiskies. Dat kan best overweldigend zijn. De Whisky Academie helpt je om het whiskylandschap te navigeren en te ontdekken welke (soorten) whisky je lekker vindt.

De meeste whiskyproeverijen schenken 25ml whisky. Maar dat vinden wij nét te weinig. Bij De Whisky Academie tref je in elk proefpakket vijf flesjes met 30ml whisky. Elk flesje bevat genoeg whisky voor één goed glas. Naast de whisky ontvang je informatie die je helpt om te begrijpen en leren wat je drinkt. Wil je proeven met meerdere personen? Dan raden we aan een proefpakket per persoon te bestellen.

Alle proefpakketten worden gratis verzonden naar Nederland en België!

  • Non-alcoholische artikelen Nederland: €6,95
  • Flessen Nederland: €8,25
  • Non-alcoholische artikelen België: €7,95
  • Flessen België: €10,25

Voor verzending van flessen naar adressen in Nederland en België werken wij samen met  een verzendpartij gespecialiseerd in het verzenden van flessen. Daarnaast is het in Europa verplicht een leeftijdscontrole uit te voeren aan de deur bij het verkopen van whisky. Hier zijn kosten aan verbonden en daardoor zijn onze verzendkosten voor flessen mogelijk hoger dan je van andere webshops gewend bent. Maar zo kunnen wij aan jou wel een goede service leveren, ook als er onverhoopt iets mis gaat met je bestelling.

In de webshop kan je zelf whisky proefpakketten bestellen en laten bezorgen op alle adressen in Nederland en België, maar wij kunnen verzenden naar alle landen binnen de EU! Bestellingen naar overige landen gaan op factuur. De verzendkosten verschillen per land. Stuur voor een vrijblijvende offerte je bestelling en bezorgadres naar michiel@dewhiskyacademie.nl.

In principe wordt jouw bestelling op dezelfde dag verzonden. Soms missen we dan echter net het ophalen van de post bij het PostNL-punt. Daarom hanteren we een levertijd van twee werkdagen op alle whisky proefpakketten. Let op: PostNL controleert je leeftijd aan de deur bij bezorging.

Dat kan allebei! Doorgaans gebruikt men in Amerika en Ierland ‘whiskey’ en gebruikt men in andere landen ‘whisky’ als schrijfwijze. In Schotland word de extra ‘e’ in ‘whisky’ meestal weg gelaten. Natuurlijk zijn hierin uitzonderingen die de regel bevestigen, zoals de Amerikaanse bourbon Maker’s Mark. De oprichters hebben ervoor gekozen de ‘e’ weg te laten als hommage aan de Schotse roots van hun whisky. Omdat we bij De Whisky Academie Schotland toch wel als moeder van de hedendaagse whisky zien, kiezen wij ervoor deze schrijfwijze te hanteren. Maar mocht je per ongeluk naar dewhiskeyacademie.nl browsen kom je toch bij ons uit!

De Whisky Academie wil zo veel mogelijk mensen whisky leren drinken. Een whiskyproeverij op locatie past prima in dat plaatje en is iets wat wij vaker hebben verzorgd. Omdat elke proeverij maatwerk is kan je het best contact opnemen (info@dewhiskyacademie.nl) om de mogelijkheden te bespreken.

Onze algemene voorwaarden vind je hier.

Mail je vraag naar info@dewhiskyacademie.nl en we beantwoorden hem graag! Als het voor andere whiskyliefhebbers ook relevant is, voegen we het antwoord toe aan deze pagina. We waarderen het als je meedenkt.